Parkmobile – chaos

Posted on by 3 comments
Download PDF

Ik houd van Parkmobile.

Het gemak van belparkeren in tientallen steden. Parkeeracties starten met de Parkmobile app op mijn iPhone, die zelf aangeeft welk parkeermeternummer ik moet invullen. Geen gedoe meer met ingewikkelde meters en kentekens invoeren. Nooit teveel betalen (behalve als je vergeet af te melden – is me een paar keer overkomen). Heerlijk.

Maar ik wens je sterkte als je iets wilt wijzigen in je abonnement, gemelde voertuigen of gebruikers.

Als ik in-log op de site zie ik netjes een overzicht van voertuigen en bijbehorende kentekens. Wel sta ik als gebruiker éénmaal met de naam Noort en nogmaals met de naam Noord. Ik betaal voor twee voertuigen (leen soms de auto van iemand en kan daar dan ook mee belparkeren) maar het lukte me niet om een wijziging door te voeren online . De mogelijkheid is er maar de wijziging wordt niet opgeslagen.

Dan maar bellen met ze. Een 0900 nummer t.w.v. €0,40/min. Hmmm… na drie minuten krijg ik een live persoon aan de lijn. Die gaat met me meekijken. Ze ziet wel dat ik voor twee kentekens betaal maar ziet maar één kenteken in het systeem staan. Het duurt maar en het duurt maar. Als ik vraag waarom ik voor twee kentekens betaal terwijl zij er maar één kan zien krijg ik een onbegrijpelijk antwoord dat het kan zijn omdat ik gebruik maak van belparkeren.

“Maar jullie zijn toch een belparkeer bedrijf? Dat is toch juist wat jullie doen?”
“Ik bedoel de app, mevrouw,” antwoord ze. “Maakt u daar gebruik van?”.
“Jazeker. Maar die is toch ook van jullie?”
“Dat weet ik niet. Maar u betaalt dan voor die app voor het tweede kenteken want daarvoor heeft u geen kaart nodig.”
“Ik heb geen kaart voor het tweede kenteken.”
“Oh.”

Uiteindelijk heeft ze mij niet kunnen helpen. Er mankeert blijkbaar iets aan de aansluiting tussen hun database en wat je zelf ziet als je inlogt en de site functioneert niet naar behoren. Jammer want het is zo’n fijne dienst.

Het gesprek duurde 13 minuten oftewel €5,20. Da’s toch weer anderhalf uur parkeren in Amsterdam Westerpark.

3 comments on “Parkmobile – chaos

 1. Geachte mevrouw Noort,

  Graag helpen wij u met het probleem en willen wij u een heldere uitleg verschaffen omtrent de in rekening gebrachte abonnementskosten.

  Om u te kunnen adviseren en te helpen met uw vraagstuk, vernemen wij graag per e-mail naar helpdesk@parkmobile.nl met uw 06-nummer en uw vraagstuk zodat wij het een en ander kunnen uitzoeken. Indien nodig zijn wij uiteraard bereid om het probleem te verhelpen en u eventueel te compenseren voor de geleden schade.

  In afwachting van uw e-mail, verblijf ik.

  Met vriendelijke groet,
  Customer Support Parkmobile

 2. Moet nu wel even laten weten dat Parkmobile mij vandaag teruggebeld heeft. Ik sprak een dame die veel meer op de hoogte was van de mogelijkheden dan haar collega van afgelopen zaterdag.

  Ze heeft het probleem opgelost (hoewel het blijkbaar niet mogelijk is om het ene kenteken op abonnement te doen en de andere niet) en stuurt mij gratis een kaart op voor het tweede voertuig als goedmakertje voor de verwarring en de gesprekskosten van zaterdag.

  Ik heb die kaart niet meer echt nodig – maar goed… het gebaar waardeer ik zeker.

  Dus toch nog petje af voor de klantenservice van Parkmobile (en de snelle reactie hierboven)!

 3. Ik snap niets van Parkmobile krijg ik een rekening van boven de € 100,- ben al meer dan 2 weken met ze bezig ze konden me ook niet uitloggen en zagen dat het radertje nog liep vreemde zaken

  Ze zouden me afmelden maar hebben het niet gedaan

  Voor mij geen Parkmobile meer ik ga ermee naar Kassa of de consumenten bond om het uit te laten zoeken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *